MANIFEST 11S 2020

Molts de nosaltres som vinguts de la resta de l’estat espanyol, els altres som fills i néts dels que van venir a Catalunya on trobaren feina i una vida millor.

El règim franquista confià que aquesta immigració massiva ajudaria a espanyolitzar i acabar amb la llengua i la cultura d’aquesta terra.

I no tan sols no ho van aconseguir, sinó que ens hem fet catalans, perquè ho volem ser i perquè ens hi sentim.

S’estima que un 70% dels catalans tenim arrels espanyoles i aproximadament la meitat volem aquest país independent i lliure, Súmate ha nascut per adreçar-nos als qui vivint a Catalunya, encara els pesa més el seu passat que un millor futur per els seus fills i néts.

No renunciem a les nostres arrels, ni a la nostra llengua, com tampoc ho fan els estrangers que han fet de Catalunya casa seva. Sempre ens sentirem orgullosos del lloc d’on vàrem venir o van néixer els nostres pares.

Com tampoc renunciarem mai a les noves arrels que hem creat a Catalunya, a les ànsies de llibertat d’aquesta terra i defensarem tan com calgui la llengua i cultura catalana que hem fet nostra.

A Súmate no ens divideix la llengua, sinó que ens uneix per fer d’aquest un país plural, reconeixent sempre que la llengua oficial, vehicular i pròpia és el català.

I avui, 11S que commemorem una batalla perduda, ens reafirmem a continuar la lluita fins que Catalunya esdevingui allò que vulgui ser, sense pors ni amenaces.

I seguirem fins a aconseguir-ho.

VISCA CATALUNYA LLIURE!

Compartir