Súmate aplaude la adhesión del Ayuntamiento de Sant Celoni al Pacto por el Referèndum

Nació Digital

Súmate agraeix a tots els municipis que s’estan adherint al Pacte de Nacional pel Referèndum i anima a fer-lo a tots aquells que no han fet encara.

 

En el passat ple municipal de Sant Celoni , es va aprovar l’adhesió al pacte amb els vots a favor d’ERC, PDeCAT t i CUP.

 

L’entitat independentista de castellanoparlants, Súmate, anima de forma coratjosa a que els 948 municipis catalans s’adhereixin al Pacte Nacional pel Referèndum.

 

El passat 23 de desembre de 2016, es va constituir el Pacte Nacional pel Referèndum, on totes les entitats sobiranistes en formen part, entre elles Súmate. El propòsit és el d’impulsar un pacte entre els governs de l’Estat i de la Generalitat que permeti la celebració d’un Referèndum eficaç i vinculant, perquè la ciutadania catalana pugui votar sobre el seu futur polític com a nació.

 

El vicepresident jurídic de l’entitat, Manel Bueno, expressa que la prioritat és celebrar el referèndum, sí o sí, i que la gent pugui decidir el futur del nostre país. “Naturalment que Súmate farà la seva campanya pròpia sobre el referèndum, amb missatges clars per guanyar el sí. També som conscients que l’Estat farà tot el possible perquè el referèndum no es celebri, però estem segurs que es farà, és la voluntat del 80% de la ciutadania catalana, és la voluntat del mandat democràtic i d’un govern que està treballant incansablement per tenir tot a punt per convocar i fer el referèndum”.

 

Per a Manel Bueno, “els ajuntaments juguen un paper molt important, perquè els referèndum es fan als pobles, al territori, i les institucions locals han d’estar al servei del que demana la ciutadania. Per això, que els ajuntaments es comprometin amb el pacte al referèndum és molt important, perquè és el compromís institucional i democràtic”.

 

Per a Bueno, la democràcia no s’inhabilita, sinó que s’exerceix, i amb totes aquests accions de suport i de compromís, el món local exerceix la democràcia.

 

“Desitjaria que partits com el PSC, que sempre han interposat l’esperit democràtic per damunt de tot, i que en el seu dia estaven a favor del dret a decidir, s’apuntessin i s’adhereixin al Pacte, qüestió molt llunyana avui per avui”. El PSC descarta adherir-se al Pacte pel Referèndum, tot i que els seus representants de Sant Just Desvern van votar a favor, als quals felicita. Perquè preguntar a la gent és millor gest de llibertat, fraternitat, de democràcia.

 

“M’hagués agradat que a Sant Celoni, per exemple, el PSC hagués fet el mateix que els seus companys de Sant Just, o el que han fet a l’ajuntament de Girona, on el grup municipal socialista ha donat suport al president Mas, Ortega i a Rigau per haver estat inhabilitats pel 9-N. Està clar, que els vots en contra i les abstencions, solament demostren i evidencien, la submissió al tripartit            PP-PSOE i C’S de Madrid”.

 

 

Per això, expressem com a entitat, el rebuig a la sentència d’inhabilitació. La judicialització de la política i de la democràcia que ha portat al Govern espanyol ha disfressar-se de jutges del TSJC per a inhabilitar a més de 2 milions de persones que ens vam expressar democràticament en les urnes el 9-N. No podran inhabilitar la veu del poble.

 

Des de Súmate, cridem a la mobilització, i animen a tothom a participar de totes les accions de suport a favor de la democràcia. I ens mobilitzarem perquè tots els territoris de castellanoparlants sàpiguen que vol dir fer-se el referèndum, i naturalment que vol dir votar pel sí, “la construcción de un nuevo país juntos”.

Compartir