Rueda de premsa por la autodeterminación y la amnistía.

Súmate condemna el ‘Catalangate’ i demana “depurar responsabilitats”: “No es pot espiar a algú pel que pensa o fa”

ACN Barcelona – Súmate ha condemnat el ‘Catalangate’ i ha demanat “depurar responsabilitats”. Així ho ha defensat el president de l’entitat, Manuel Bueno, que ha recalcat que “no es pot espiar a algú pel que pensa o fa”. “És un fet gravíssim”, ha opinat Bueno. En aquesta línia, ha considerat que l’espionatge “s’agreuja” perquè està motivat per temes ideològics. “L’Estat va en contra de l’independentisme”, ha sentenciat. A banda, l’entitat ha engegat una campanya per reivindicar l’amnistia i l’autodeterminació. L’objectiu és arribar a les 100.000 firmes per tal que “quedi constància” que hi ha castellanoparlants a favor de la independència. “Volem fer evident que l’independentisme no entén ni de llengües ni d’orígens”, ha subratllat Bueno.

El president de l’entitat ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “apliqui” l’estat de dret i “depuri totes i cadascuna de les responsabilitats”. “Esperem que el govern actuï amb fermesa”, ha apuntat Bueno.

 

Campanya ‘Súmate a la Autodetemrinación y Amistía para Catalunya’

A banda, l’entitat ha fet presentat aquest dimecres la campanya ‘Súmate a la Autodeterminación y Amnistía para Catalunya’. Més enllà de la recollida de firmes, la iniciativa s’adreça als castellanoparlants i pretén “fer pedagogia” i “explicar” el “conflicte polític” que hi ha Catalunya, segons ha detallat Bueno. Durant els pròxims quatre mesos l’entitat té previst fer actes arreu del territori.

Rueda de prensa completa:

Compartir